Kaset Döşeme Kurulum ve Uygulama

Döşemenin alt iskele sistemi kurulduktan sonra projedeki ana taşıyıcı kirişler tabanlar yerleştirilerek oluşturulur ve komple yatay olarak döşenmiş plywood veya H20 taşıyıcılar veya 10x10cm kalaslar üzerine fiberglas kaset kalıplar serilir. En çok karşılaşılan uygulama iskele ‘U’ ları üzerine H20 kirişler ve onun üzerine 10x10cm kalıp ızgarası sistemidir.

Yeni ve yıpranmamış kalıplar söküldükten sonra brüt beton yüzeyi verir. Eski ve yıpranmış kalıplarda kaset aralarına betonun sızmasını azaltmak için dolgu yapılabilir veya nitelikli endüstriyel bant çekilebilir. Yıpranmış kalıpların arasına bant çekme işlemi beton sızmasını engelleyeceğinden kalıbın sökümünü de kolaylaştıracaktır.

Döşenen kalıp üzerine kalıp ayırıcı yağ uygulanır. Her kaset formlu ve nervür formlu kalıp yağlanmalıdır. Bazı kalıplar için üreticisinin “KALIP YAĞI GEREKMEZ” sözü kesinlikle YALANDIR veya o kalıp problemlidir. Zira kalıp yağlanmadan betondan kolayca sökülebiliyorsa bu kalıbın betonun sertleşme sürecinde BÜZÜŞTÜĞÜNÜN ispatıdır. Beton altında küçülen kalıp KALIP DEĞİLDİR. Bu durumu düz olan kalıp tahtalarının  ve plywood döşemelerin betonu nasıl tutuğundan kolayca idrak edebiliriz.

Kullanılacak olan yağ mineral bazlı kalıp yağı olmalıdır. Yeni kalıplar emici olmayan yüzeye sahiptir. Eskimiş kalıpların yüzeyi nispeten emicidir. Bu sebeple kalıp yağı seçiminde bu duruma dikkate edilmesi kalıp söküm kolaylığını artıracaktır.
Özellikle eski ve hasarlı kalıplara kalıp ayırıcı uygulamasına çok hassasiyet gösterilmelidir. Ayrıca kullanılacak olan kalıp ayırıcı yağın marka ve niteliği de önem taşır. Yağlama ve demir örmeden sonra beton uygulamasına geçilir.

Beton dökümünde nervür ve döşeme betonunun tek defada dökülebilmesi durumu önemsenmelidir. Özellikle sıcak havalarda kat kat yapılan döküm soğuk derz etkisi oluşturabilir. Tek defada döküm için özellikle yüksek derinlikli kalıpların ve eskimiş kalıpların sağlamlık ve elastikiyeti kontrol edilmelidir. Kalıbın kontrolsüz şekilde esnemesi, çalışması ve çökme riski oluşmaması için kalıpların üzerindeki döşeme kalınlığı ve nervür kiriş enine göre beton yükü düşünülüp kalıplar ona göre üretilmelidir.