Fiberglass Kaset Kalıbın Önemli Avantajları

1- Döşeme ve kirişlerin beton ihtiyacı plastik kaset kalıplara göre yaklaşık %5 DAHA AZDIR. EKSTRA BETON TASARRUFU sağlar. Çünkü ; 1) Plastik kalıplar gibi esneyip çökerek döşemeye hesap dışı FAZLA BETON ALMAZ. 2) Şekil tasarımı ideal kaset formuna daha yakındır. Eğim ve raduslerde BETON KAYBI AZDIR.

2-GEREĞİ KADAR GEVREK VE GEREĞİ KADAR ESNEKTİR. BETON ALTINDA BASINÇ VE SICAKLIK İLE BÜZÜŞME VE İTME HAREKETİ YAPMAZ, TAKVİYESİZ PLASTİKLER GİBİ BETON KESİĞİ OLUŞTURMAZ. Darbe emme özelliği vardır. Darbe ile kolayca şekil değiştirmez.

3- HER STATİK PROJEYE VE BETON YÜKÜNE GÖRE imalatı mümkündür.                Örnek : 20cm döşeme kalınlığı ve 40cm nervür enine göre üretim kolaydır. Uygun ürünü projenizde dayanım yönünden hiç korkmadan kullanabilirsiniz.  Bu ürünün plastik kalıp olarak kullanımı çok risklidir.

4- Kullanılan malzemeye göre İSTENİLEN KALİTEDE ve çok uzun ömürlü kalıplar yapılabilir.

5- Betondan sökülmesi KESİNLİKLE KOLAYDIR. Bunun için bir miktar USTALIK VE ÖZEN yeterlidir. Kolay söküm için elastik kalıp riskine KATLANILMAMALIDIR.

6- Kötü kullanım durumunda ve uzun ömürlülüğü sağlamak için TAMİR İMKANI FAZLADIR ve tamir işlemleri kolaydır. Her türlü darbe ve kırığı tamir edilebilirdir. Plastik kalıbın aksine büyük çaplı tamirler de mümkündür.

7- İKİNCİ EL SATIŞI KOLAY VE ALIŞILMIŞTIR.

Kaset Kalıp Satış

Fiberglas kaset kalıplar her projeye göre üretilebilir. Üretilebilirlik açısından hiçbir şekilde proje üzerinde tadilat gerekliliği olmaz.

Firmamızın kaset kalıp temininde birinci ve en çok kullanılan yol sıfır ürün üretip müşteriye doğrudan satıştır. Bu durumda müşteri kendi malı olan, kendine has üretilen ve garantili bit ürün ile çalışır. İşinin bitiminde kaset kalıpların 2.el olarak tekrardan satışı için yardım istemesi durumunda bizim hizmetimiz devam eder. Bu ürünlerin tekrar satımı için çalışmak FİRMAMIZIN ÖZEL TAAHHÜDÜDÜR.

Projenize göre üretilen kalıplar tercih etmeniz durumunda şartlar uyuyorsa GERİ ALIM OPSİYONU ile size satılabilir. Bu durum müşteriye yüksek kalitede, yeni üretilen ve garantili kalıp ile çalışırken ayrıca iş bitiminde stoklama sıkıntısı çekmeden ürün maliyetinin belli bir miktarını geri kazanma imkanı sağlar.

Projenin küçüklüğü ve az sayıda döşeme olması durumlarında 2.el KASET KALIP ürünü temin edilebilir.

2.El kaset kalıplar firmamızın kontrol ve güvencesi altında size sunulur. Firmamız piyasadan rastgele toplayarak komisyoncu mantığıyla tek defalık satış oldu bittisiyle hizmet vermez. Müşterinin kalıp ile işi bittiğinde kendi talebine göre kalıplar için başka müşteri bulunup müşteri ile bağlantı kurulması FİRMAMIZIN ÖZEL TAAHHÜDÜDÜR.

Ayrıca şartların uyuşması durumunda KİRALIK KASET KALIP olarak size sunum yapılabilir.

Kiralık olarak alınan kalıplar bizim tarif ettiğimiz kullanım usullerine göre kullanılıp önemli bir hasarı olmadan iade edilir. Kullanım ve söküm usulü doğru olan 2.el kaset kalıplar işinizi görebilir ve size tasarruf sağlayabilir.

İade edilen kalıpların aşırı hasarlı olup tekrar kullanılamaz hale gelenlerin ücreti müşteri tarafından ayrıca ödenir.

Kaset Döşeme Önemli Avantajları

1- Çok DÜŞÜK MİKTARLAR  ve ÖZEL PROJELER için bile MALİYET yönünden üretimi UYGUNDUR.

2- Çok miktarda modeli mevcuttur. Tasarım ve üretimi kolaydır.

3- Kullanılan malzemeye göre İSTENİLEN KALİTEDE ve çok uzun ömürlü kalıplar yapılabilir.

4- GEREĞİ KADAR GEVREK VE GEREĞİ KADAR ESNEKTİR. BETON ALTINDA BASINÇ VE SICAKLIK İLE BÜZÜŞME VE İTME HAREKETİ YAPMAZ, TAKVİYESİZ PLASTİKLER GİBİ BETON KESİĞİ OLUŞTURMAZ. Darbe emme özelliği vardır. Darbe ile kolayca şekil değiştirmez.

5- HER STATİK PROJEYE VE BETON YÜKÜNE GÖRE imalatı mümkündür. Örnek : 20cm döşeme kalınlığı ve 40cm nervür enine göre üretim kolaydır. Uygun ürünü dayanım yönünden korkmadan kullanabilirsiniz.

6- Dış yüzeyi düzgün, sert ve parlaktır. Yüzey düzgünlüğünü eskise de kolayca kaybetmez. Kaliteli malzeme ile üretilen yüzeyler erken tahrip olmaz.

7- Betondan sökülmesi kolaydır. Bunun için bir miktar USTALIK VE ÖZEN yeterlidir.

8- Usule uygun şekilde kullanıldığında kaliteli bir ürün ÇOK SAYIDA İNŞAATTA KULLANILABİLİR.

9- Özellikle yukarıdan düşürme durumunda genellikle tamir edilebilir ezik ve çatlaklar oluşur. Plastik kalıplar gibi komple yarıklar oluşarak kullanım dışı kalmaz.

10- Kötü kullanım durumunda ve uzun ömürlülüğü sağlamak için TAMİR İMKANI FAZLADIR ve tamir işlemleri kolaydır. Her türlü darbe ve kırığı tamir edilebilirdir. Büyük çaplı tamirler de mümkündür.

11- İkinci el satışı kolay ve alışılmıştır.

Kaset Döşeme Genel Özellikleri

1- Çok bilinen, en çok kullanılan ve en alışık olunan kaset döşeme kalıbı türüdür.
2- El imalatı ve yarı otomatik sistemde üretilir. Pres ürünü değildir.
3- Ana malzemesi cam elyafı (fiberglas) takviyelidir. Yüzeyi sert ve parlaktır.
4- İç yüzeyde genellikle ahşap takviye kullanılır. Demir de kullanılabilir.
5- Genellikle plastikten ağır, demirden hafiftir.

Kaset Döşemelerin İstif ve Depolanması

Fiberglas (polyester) kaset kalıplar parlak yüzü üste gelecek şekilde birbiri içine geçirilerek üst üste konulmalıdır. Yeterli alan mevcut ise üst üste değil de kaseti yan dikerek yan yana da dizilebilir. Kalıplar inşaat alanlında kullanımda iken kullanım kolaylığı sebebiyle içi yukarıya bakacak şekilde ters pozisyonda durabilir, fakat uzun süreli depolamada kasetlerin içerisinde su birikimine izin vermemek için dış bükey duruş önemlidir. Uzun süreli bekletmede malzeme yorulmasını en aza indirmek için mümkün olduğunca az sayıda üst üste istifleme yapılmalıdır.

Eğer kalıpların sevkiyat ve depolama maliyeti çok yüksek ise ve sipariş edeceğiniz miktar yüklü ise kalıpların iç içe fazlaca geçebilme özelliği iyileştirilmelidir. Bunun için de üreticinizden sizin durumunuza özel kalıp tasarlayıp üretmesini isteyebilirsiniz. Bu fiberglas kalıplar için mümkündür.

Kaset Döşemelerin Sökümü

Fiberglas malzemeli kaset ve nervür döşeme kalıplarının 2 ana sebepten dolayı betondan sökümü plastik kalıplara göre zor olabilir. Bu durum yüklenici için KÖTÜ DEĞİL AKSİNE İYİ sonuçlar verir.

Birincisi yüksek termal dayanımı sebebiyle beton altında çalışmayıp genleşmeyişi, bu sebeple betona tam yapışık olarak görevini yapması, böylece betonu çökerterek veya iterek çatlatmaması.  İkincisi ise müşteri talebine göre zor formlarda (dik yan yüzeyler, keskin radüsler gibi) üretilebilir olmasıdır.

Plastik (takviyesiz-fiberglas olmayan) kalıplar dar köşelerle ve düşük eğimli yan yüzeylerle üretilirse hem tavanları çok çöker, hem de yanal beton basıncından dolayı yan yüzeyleri içeriye kolayca basar ve betondan sökülmesi çok zorlaşır. Piyasadaki plastik kalıplara bakarsanız yan yüzey eğimleri %20 mertebesinde olduğu halde müşteriler bunun farkında değildir ve fazla beton sarf ederler. Fakat kalıplarının daha kolay söküldüğünü söylerler. Oysa fiberglas kalıp da aynı yüksek eğimlerde pek kolay sökülür. Bizim uygulamalarımızda fiberglas kalıp ile %6 eğimle çok miktarda projeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirmişizdir. Kalıpların uygun şekilde yağlanması ve yeterli hava basıncı ile kalıp sökümü de pek kolay olmuştur.

Bu faydaları sağladığından dolayı kalıpların sökümünde özenli davranılmalıdır.

Kalıpların sökümünde kasetin orta bölgesindeki hava deliğinden hava basmak için hava kompresörü kullanılır. Hava kompresörünün kapasite ve basıncı yeterli olmalıdır. Hava deliği beton öncesi bant ile tıkanmayıp içine beton dolarsa ideal yöntem söküm ekibine bir şerjlı matkap tahsis edip 6mm çaplı bir uc ile hava deliğindeki betonun basınç öncesi temizlenmesidir. Fakat kalıp kesinlikle başka bir yerden tekrar delinmemelidir. Uygun hava basıncı olması durumunda kalıp zaten ayırıcı yağ ile yağlandığından kalıpları zorlamaya ve kalıplara hasar verici darbelere gerek kalmayacaktır. Kaset kalıpların betondan sökümünden sonra zaman içinde eğer belirgin bir kirlenme oluşursa kalıpların su ile yıkanması ve yüzeydeki beton kirinin temizlenmesi sonraki kullanım ve beton yüzey kalitesi için faydalı olacaktır. Kötü yağlama, kalıpların temizlenmemesi ve aceleci bir yaklaşımla kalıp kenarlarının hasarlanarak sökümü kalıbın sonraki kullanımlarında problemler oluşturacaktır.

Kaset Kalıp Kurulum ve Uygulama

Döşemenin alt iskele sistemi kurulduktan sonra projedeki ana taşıyıcı kirişler tabanlar yerleştirilerek oluşturulur ve komple yatay olarak döşenmiş plywood veya H20 taşıyıcılar veya 10x10cm kalaslar üzerine fiberglas kaset kalıplar serilir. En çok karşılaşılan uygulama iskele ‘U’ ları üzerine H20 kirişler ve onun üzerine 10x10cm kalıp ızgarası sistemidir.

Yeni ve yıpranmamış kalıplar söküldükten sonra brüt beton yüzeyi verir. Eski ve yıpranmış kalıplarda kaset aralarına betonun sızmasını azaltmak için dolgu yapılabilir veya nitelikli endüstriyel bant çekilebilir. Yıpranmış kalıpların arasına bant çekme işlemi beton sızmasını engelleyeceğinden kalıbın sökümünü de kolaylaştıracaktır.

Döşenen kalıp üzerine kalıp ayırıcı yağ uygulanır. Her kaset formlu ve nervür formlu kalıp yağlanmalıdır. Bazı kalıplar için üreticisinin “KALIP YAĞI GEREKMEZ” sözü kesinlikle YALANDIR veya o kalıp problemlidir. Zira kalıp yağlanmadan betondan kolayca sökülebiliyorsa bu kalıbın betonun sertleşme sürecinde BÜZÜŞTÜĞÜNÜN ispatıdır. Beton altında küçülen kalıp KALIP DEĞİLDİR. Bu durumu düz olan kalıp tahtalarının  ve plywood döşemelerin betonu nasıl tutuğundan kolayca idrak edebiliriz.

Kullanılacak olan yağ mineral bazlı kalıp yağı olmalıdır. Yeni kalıplar emici olmayan yüzeye sahiptir. Eskimiş kalıpların yüzeyi nispeten emicidir. Bu sebeple kalıp yağı seçiminde bu duruma dikkate edilmesi kalıp söküm kolaylığını artıracaktır.
Özellikle eski ve hasarlı kalıplara kalıp ayırıcı uygulamasına çok hassasiyet gösterilmelidir. Ayrıca kullanılacak olan kalıp ayırıcı yağın marka ve niteliği de önem taşır. Yağlama ve demir örmeden sonra beton uygulamasına geçilir.

Beton dökümünde nervür ve döşeme betonunun tek defada dökülebilmesi durumu önemsenmelidir. Özellikle sıcak havalarda kat kat yapılan döküm soğuk derz etkisi oluşturabilir. Tek defada döküm için özellikle yüksek derinlikli kalıpların ve eskimiş kalıpların sağlamlık ve elastikiyeti kontrol edilmelidir. Kalıbın kontrolsüz şekilde esnemesi, çalışması ve çökme riski oluşmaması için kalıpların üzerindeki döşeme kalınlığı ve nervür kiriş enine göre beton yükü düşünülüp kalıplar ona göre üretilmelidir.

Kaset Döşeme Kurulum ve Uygulama

Döşemenin alt iskele sistemi kurulduktan sonra projedeki ana taşıyıcı kirişler tabanlar yerleştirilerek oluşturulur ve komple yatay olarak döşenmiş plywood veya H20 taşıyıcılar veya 10x10cm kalaslar üzerine fiberglas kaset kalıplar serilir. En çok karşılaşılan uygulama iskele ‘U’ ları üzerine H20 kirişler ve onun üzerine 10x10cm kalıp ızgarası sistemidir.

Yeni ve yıpranmamış kalıplar söküldükten sonra brüt beton yüzeyi verir. Eski ve yıpranmış kalıplarda kaset aralarına betonun sızmasını azaltmak için dolgu yapılabilir veya nitelikli endüstriyel bant çekilebilir. Yıpranmış kalıpların arasına bant çekme işlemi beton sızmasını engelleyeceğinden kalıbın sökümünü de kolaylaştıracaktır.

Döşenen kalıp üzerine kalıp ayırıcı yağ uygulanır. Her kaset formlu ve nervür formlu kalıp yağlanmalıdır. Bazı kalıplar için üreticisinin “KALIP YAĞI GEREKMEZ” sözü kesinlikle YALANDIR veya o kalıp problemlidir. Zira kalıp yağlanmadan betondan kolayca sökülebiliyorsa bu kalıbın betonun sertleşme sürecinde BÜZÜŞTÜĞÜNÜN ispatıdır. Beton altında küçülen kalıp KALIP DEĞİLDİR. Bu durumu düz olan kalıp tahtalarının  ve plywood döşemelerin betonu nasıl tutuğundan kolayca idrak edebiliriz.

Kullanılacak olan yağ mineral bazlı kalıp yağı olmalıdır. Yeni kalıplar emici olmayan yüzeye sahiptir. Eskimiş kalıpların yüzeyi nispeten emicidir. Bu sebeple kalıp yağı seçiminde bu duruma dikkate edilmesi kalıp söküm kolaylığını artıracaktır.
Özellikle eski ve hasarlı kalıplara kalıp ayırıcı uygulamasına çok hassasiyet gösterilmelidir. Ayrıca kullanılacak olan kalıp ayırıcı yağın marka ve niteliği de önem taşır. Yağlama ve demir örmeden sonra beton uygulamasına geçilir.

Beton dökümünde nervür ve döşeme betonunun tek defada dökülebilmesi durumu önemsenmelidir. Özellikle sıcak havalarda kat kat yapılan döküm soğuk derz etkisi oluşturabilir. Tek defada döküm için özellikle yüksek derinlikli kalıpların ve eskimiş kalıpların sağlamlık ve elastikiyeti kontrol edilmelidir. Kalıbın kontrolsüz şekilde esnemesi, çalışması ve çökme riski oluşmaması için kalıpların üzerindeki döşeme kalınlığı ve nervür kiriş enine göre beton yükü düşünülüp kalıplar ona göre üretilmelidir.

Asmolen Döşeme, Nervür Döşeme, Dişli Döşeme

Birbirine paralel, aynı boyutlu, aynı donatılı, kesiti normal kirişlere nazaran daha küçük olan kirişçikler sıkça yerleştirilerek üzerine ince bir plak döşeme ile beraber betonlanarak dişli döşeme oluşturulur. Bu dişli döşemenin diğer adı nervürlü döşeme, kirişlerine de nervür kiriş denilebilir. Uzatılan bu dişler kolonlara değil, kolonları birbirine bağlayan ana kirişlere oturur. Bu uygulamada plak kalınlığı genellikle 7-8cm, diş genişliği 10-20cm ve diş yüksekliği 30-55cm mertebesindedir. Bu gibi bir nervür kirişli döşemede plağın altındaki dişlerin arası boş bırakılırsa genelde dişli döşeme, asmolen denilen hafif bir dolgu malzemesi ile doldurulursa asmolen döşeme denir.

Dişleri oluşturmak için asmolen kullanılmaması durumunda dişlere özel nervür kiriş kalıbı kullanılır. Asmolen kullanılması durumunda ayrı bir kalıba gerek olmaz.

Çok katlı binalarda özellikle asma tavan uygulaması yapılacaksa asmolen yerine özel nervür kiriş kalıbı kullanılması daha ekonomik, estetik ve prestijli olabilir. Asmolen kullanılması durumunda asmolen maliyeti ve asmolenin altındaki döşeme kalıbı ilave maliyet olarak görülebilir. Zira özel kiriş kalıbı altına komple döşeme kalıbı gerektirmeden ızgara üzerine oturtulabilir.

Kaset Kalıp – Kaset Döşeme Kalıbı

Kaset kalıp genellikle kolon aks aralığının 7m ve üzeri olan projeler (konferans salonu, amfi, fabrika binası gibi) ve döşemenin birim alanda fazlaca yük taşıması gerektiği durumlarda (makine yerleşimi, kamyon yükleme bölgesi, forklift çalışma alanı, katlı oto galeri gibi) kullanılır.  Kasetin şekli itibariyle döşemede çift yönlü nervür kirişler oluşarak döşeme taşıma kapasitesi artırılır. Böylece kaset döşeme sayesinde beton döşeme kendi ağırlığı ve üzerine gelecek olan dinamik ve statik yükleri kolayca taşır.

Fiberglas malzemeli ve demir ve ahşap gibi takviyelerle ilave kuvvetlendirilmiş kalıplar dış ortam ve betondaki sıcaklık değişiminden çok az etkilenir. Bu sebeple beton soğukken veya beton kür zamanında yüksek sıcaklıkta iken kalıplar beton sertleşme kalitesini düşürecek veya betonu çatlatma riski oluşturacak şekilde beton altında çalışmaz. Bu durum fiberglas olmayan takviyesiz plastiklerde önemli bir risktir.